Waarom wordt aanbevolen om sinaasappelschillen in de koelkast te leggen en waarvoor dienen ze?

De koelkast is een van de huishoudelijke apparaten die de meeste geuren verzamelt van het voedsel en de dranken die daar meestal worden bewaard. Vaak helpt schoonmaken niet en moet men zijn toevlucht nemen tot huismiddeltjes of trucs om een aangename geur te verkrijgen.

Een daarvan is sinaasappelschillen op de planken leggen. Op deze manier wordt het gebruik van chemicaliën vermeden die de voedingsmiddelen in de koelkast zouden kunnen aantasten.

Bovendien is het een van de meest gebruikte trucs vanwege de zachte en natuurlijke geur. Dit komt door de essentiële oliën in de schillen van deze vrucht, die frisse en citrusaroma’s afgeven om geurtjes te neutraliseren.

Bovendien wordt een deel van de vrucht gebruikt dat anders in de vuilnisbak zou belanden.

Hoe pas je deze truc toe?

  1. Was de schillen goed voordat je ze pelt, om eventuele resten van pesticiden of was te verwijderen. Bewaar de schillen wanneer je een sinaasappel eet.
  2. Verdeel de schillen over verschillende planken of in een open bak. Je kunt ze ook in een stoffen zakje of een gaasje doen.
  3. Om het effect te versterken, kun je ze mengen met natriumbicarbonaat.
  4. Vervang de schillen om de 7 tot 10 dagen, omdat ze hun geur en effectiviteit verliezen.

Controleer eens per week je voedselvoorraad en gooi producten weg die niet meer goed zijn. Let echter op dat er niet te veel vocht in de koelkast komt, want dat kan schimmel en zwammen veroorzaken, wat het tegenovergestelde effect heeft.