Lid worden

Hé jij daar!
Zin in actie, avontuur en gezelligheid? Dan zit je goed bij JongNL. De club waar je iedere week op dezelfde tijd, samen met je vrienden, bij elkaar komt en voor het avontuur van je leven beleeft. Dus niet telkens voetbal of schilderen maar samen spelen, ravotten, sporten, knutselen, spannende speurtochten lopen, kamperen, toneelstukken opvoeren, opdrachten uitpluizen, vuurtje stoken en nog veel meer. Lid zijn bij JongNL Venray kost bovendien maar 42,00 euro per jaar!

Richtlijnen leeftijdscategoriën*:
Groep 2 en 3; Minioren
Groep 4 en 5; Maxioren
Groep 6, 7 en 8; Junioren
Middelbaar onderwijs; Senioren
*In de praktijk van onze vereniging vallen deze leeftijden soms iets anders uit. Kijk voor de zekerheid altijd op de betreffende pagina’s van de groepen. 

Er is méééér
Omdat JongNL op 43 plekken in Limburg clubs heeft, ontmoet je regelmatig kinderen uit andere plaatsen. Bijvoorbeeld tijdens de Dag van de Lach, de Outdoordagen, de Night of Science of het Survivalweekend. Het mooiste van JongNL zijn de kampen en de weekenden: lekker een week weg van huis, zonder pappa en mama maar met vrienden en vriendinnen alleen maar gave, ruige en actieve dingen doen.

Vrienden en vriendinnen
JongNL
 kent verschillende leeftijdsgroepen. Afhankelijk van je leeftijd kun je meespelen bij een van de volgende groepen: minioren (groepen 1 en 2 van de basisschool), maxioren (groepen 3, 4 en 5 van de basisschool), junioren (groepen 6, 7 en 8 van de basisschool), senioren (de eerste jaren van de middelbare school) en de 16-plussers (16 jaar en ouder). Kinderen van verschillende scholen, buurten en wijken komen er bij elkaar. Je snapt het al: JongNL is dé plek om nieuwe vrienden te ontmoeten.

Juffrouw of meester
Een juffrouw of meester kennen we niet bij JongNL. Wel zijn er leiders en leidsters die iedere week voor een geslaagd en vooral gevarieerd en veilig programma zorgen. Dat kunnen ze heel goed, want ze zijn opgeleid door Jong Nederland Limburg. Daarmee staat de naam JONGNL al meer dan 65 jaar borg voor een goede en betrouwbare organisatie. Je ouders hoeven zich daarover dus in ieder geval geen zorgen te maken!

Waar vind je ons?
In Limburg zijn al meer dan 4500 kinderen lid van JongNL. Dat zijn er best veel. In 43 dorpen en wijken staat een blokhut (clubgebouw) van JONGNL. Eigenlijk zijn die blokhutten een soort binnenspeeltuin, waar alle JONGNL-avonturen beginnen.

Doe de JONGNL-test
Wil je weten of je een JONGNL-type bent? Doe de JONGNL-test op Jongnl.NL