Leiding worden

Jou moeten we hebben!
Jij bent op zoek naar avontuurlijk, gezellig en zinvol vrijwilligerswerk? Dan ben je bij JONGNL aan het juiste adres. Sluit je aan bij de vrijwilligersgroep van Jong Nederland Venray, daar vind je wat je zoekt!

Wat is JONGNL?
JONGNL is een leuke club waar iedere week groepen kinderen op vaste tijdstippen steeds weer andere, uitdagende activiteiten doen. Deze groepen kinderen worden begeleid door vrijwilligers, de groepsleiding. Bij Jong Nederland Venray kunnen kinderen van alles doen: spelen, ravotten, sporten, knutselen, spannende speurtochten lopen, kamperen, toneelstukken opvoeren, opdrachten uitpluizen, vuurtje stoken en nog veel meer. De groepsleiding bereidt de groepsbijeenkomsten voor, presenteert de spelen aan de kinderen en zorgt voor plezier, gezelligheid, veiligheid en een veelzijdig programma, zowel tijdens de wekelijkse groepsbijeenkomsten als tijdens het kamp of het weekendbivak.

Leeftijdsgroepen
JONGNL kent verschillende leeftijdsgroepen. Afhankelijk van interesses en ervaring worden vrijwilligers ingezet bij een van de volgende leeftijdsgroepen: minioren (groepen 1 en 2 van de basisschool), maxioren (groepen 3, 4 en 5 van de basisschool ), junioren (groepen 6, 7 en 8 van de basisschool), senioren (eerste jaren van de middelbare school) of 16-plussers (vanaf 16 jaar). Daarnaast zijn er ook nog vele andere vrijwilligers actief: in het bestuur, bij het onderhoud van het clubgebouw en toebehoren en bij andere werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden om de kinderen en leiding plezierig te laten spelen (denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van de maaltijden tijdens het kamp).

We doen méér
Naast de wekelijkse bijeenkomsten zijn vrijwilligers van Jong Nederland Venray vaak ook actief bij andere activiteiten, zoals de organisatie van bijvoorbeeld een sinterklaasavond, dropping, carnavalsmiddag of Koninginnedag. Natuurlijk is het zomerkamp dat jaarlijks gehouden wordt de klap op de vuurpijl. Een week in de buitenlucht bivakkeren met minimale middelen en maximale pret met thema’s als bijvoorbeeld Olympische Spelen, western, televisie of circus.

JONGNL is overal
Jong Nederland Venray is niet alleen in Venray actief. In Limburg zijn méér dan 4500 kinderen en 1600 vrijwilligers lid van JONGNL bij 43 afdelingen in 43 verschillende wijken of dorpen. Omdat er zoveel afdelingen in Limburg zijn, die overigens verdeeld zijn in zes districten, treffen de kinderen en vrijwilligers van de verschillende afdelingen elkaar regelmatig. Er worden op districts- en provinciaal niveau spellendagen , (Theaterbazaar, Outdoordagen, Survivalweekend), toernooien en kampen georganiseerd. De vrijwilligers begeleiden de kinderen tijdens zo’n uitstapje.

Begeleiding
JONGNL heeft een eigen opleidings- en begeleidingsprogramma voor vrijwilligers. De naam Jong Nederland Limburg staat al meer dan 60 jaar borg voor een goede en betrouwbare organisatie. De afdelingen worden door een professionele organisatie ondersteund. Het bureau is gevestigd in Melick.

Waarom zou je vrijwilliger worden
Vrijwilliger kun je worden omdat het leuk is, je heel veel beleeft, je ervaring opdoet in het werken met kinderen en het organiseren van activiteiten (altijd handig en staat mooi op je c.v.), je aansluiting vindt bij een leuke groep en je iets voor anderen kunt betekenen. Reden genoeg, toch?

Lijkt het je wat om leiding te worden bij Jong Nederland Venray? Neem dan contact op met ons op!

info@jongnederlandvenray.nl